SIKKERHED PÅ VANDET

Man siger at ”kun en tåbe frygter ikke havet”, og vi tager selvfølgelig de nødvendige forholdsregler, for at vi kan ro i sikre rammer. Noget af det vigtigste er, at vi ror om sommeren, og er ekstra forsigtige, hvis vi er ude i ydersæsonerne, hvor vandet er koldt. Vi ror ikke om vinteren.

Samtidig er roning en ny idræt for vores nye medlemmer, og vi skal selvfølgelig undgå idrætsskader. Idrætsskader er heldigvis ret sjældne i roning, der ikke har de risici som f.eks. løb indebærer.

Vi går meget op i, at du bliver teknisk god før du får din ro-ret – både af hensyn til dig selv (skadeforebyggende) og dine medroere. Herudover går vi op i, at du sammen med bådens andre roere og styrmanden kan manøvrere båden sikkert. Det er vigtigt at du kan svømme min. 300 meter[*].
Ud over at alle kan manøvrere båden sikkert, og at alle kan svømme, sørger vi altid for at tage rednings- eller svømmeveste med. Desuden har, hver båd en styrmand, der er en erfaren roer som ved det nødvendige om vejret og færdselsreglerne på vandet. Inden man tager ud at ro registrerer vi, hvem, der er i båden, og når turen er slut registrerer vi, at alle er hjemme igen

– Det giver også mulighed for at følge med i, hvem der har roet meget eller lidt.

Endelig er vores både meget sikre, de er faktisk bygget sådan at de ikke kan synke, men bliver liggende i vandoverfladen selvom de bliver fyldt med vand – hvilket sker meget sjældent. Alle både har selvfølgelig også en øse, så man kan hælde vand ud, hvis båden da ikke er selvlænsende, hvilket betyder at vandet kan løbe ud mens man ror.

Hvis du vil læse mere om sikkerhed, læs mere på Dansk Forening for Rosports hjemmeside, www.roning.dk.

[*] Du skal selv teste dine svømmefærdigheder ved tage 300 meter svømmeprøve i en svømmehal inden du starter instruktionen. –  Før du kan komme med på vandet vil du blive bedt om at aflevere en svømmeprøve på 300 meter.